Over Daguitstap naar Mechelen

Welkom bij Davidsfonds Oud-Turnhout

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

 1. 24 mei
  inMechelen

  Daguitstap naar Mechelen

  Bezoek aan de Koninklijke Manufactuur De Wit en aan het Groot Begijnhof. VOLZET
 2. 14 jun
  inDendermonde

  Uitstap naar Dendermonde

  Wandeling door het centrum van Dendermonde onder de leiding van onze voorzitter Kristin.
Toon alle activiteiten
24 mei
Mechelen - Begijnhofkerk

Daguitstap naar Mechelen

Bezoek aan de Koninklijke Manufactuur De Wit en aan het Groot Begijnhof.

VOLZET

vrijdag 24 mei 2024 van 08:15 uur tot 18:00 uur

De Koninklijke Manufactuur De Wit focust zich op de reiniging en conservatie van wandtapijten, veelal uit internationale collecties. Ze richt zich ook op de aan-en verkoop van antieke wandtapijten.
Het unieke historisch kader van de 15de-eeuwse refuge van de abdij van Tongerlo in Mechelen is haar thuisbasis waar ze haar waardevolle wandtapijtencollectie presenteert.

Aan de stadsrand, maar nog « intra muros », en binnen de driehoek gevormd door Sint-Katelijnestraat, Nieuwe Beggaardenstraat en Guido Gezellelaan, ligt het huizen- en stratencomplex dat het Groot Begijnhof van Mechelen vormt. Het nodigt ons met zijn ongedwongen sfeer, zijn rustige straatjes en schilderachtige huisjes uit tot een bezoek en nadere kennismaking.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 65,00
Standaard € 80,00

Info: hugoverschueren@scarlet.be

Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & Cultuur1 sessieActiviteitBezoek met gidsbezoek met gidsCultuurregio Kempenautocaruitstap