Over Uitstap met de waterbus

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

15 jun
Antwerpen Lange Wapper - Het Steen

Uitstap met de waterbus

Tocht met de waterbus van het Steenplein naar Kallo, wandeling naar en bezoek aan Burcht Singelberg, verder met de waterbus naar Lillo en een wandeling in de omgeving.

donderdag 15 juni 2023 van 08:15 uur tot 18:30 uur

Aan de Schelde in Beveren bouwde Katoen Natie een hedendaagse kantoorburcht die volledig aansluit bij het historische karakter van de omgeving. Burcht Singelberg is vernoemd naar de naam van het kasteel van de heerlijkheid Beveren, dat een sleutelrol speelde in de scheiding van de zuidelijke en noordelijke Nederlanden in 1585.

Van het historische kasteel rest enkel een heuvel, waar nu de hedendaagse Burcht Singelberg opgetrokken is. Onder anderen Katoen Natie en Indaver zijn er gevestigd. De gebouwen zijn gegroepeerd in een conglomeraat, een kloek geheel dat zich in de omgeving op prominente wijze manifesteert. Rondom de burcht staan verschillende topwerken van Vlaamse en buitenlandse hedendaagse kunstenaars: Michael Aerts, Pablo Atchugarry, Wim Delvoye, Atelier van Lieshout, Hubert Minnebo, Jef Mouton, Ramsey Nasr en Antonio Seguí. De bekroning van het project is een ommuurde 'Vlaamse tuin', ontworpen door landschapsarchitect Dirk Vandekerkhove.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 50,00
Standaard € 60,00

Info: hugoverschueren@scarlet.be

Labels: ActiviteitWandeling met gidsUitstap